Annons
Nyheter

Ravelli gav skrattanfall

”Alla människor tappar lusten när man måste träna i snöblandat regn i januari. Förutom Gunde Svan då. Men han är ju inte människa på riktigt.” berättade Thomas Ravelli under sin motivationsföreläsning för Gislövs IF:s medlemmar och fick dem att kikna av skratt.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 

GISLÖV. De som orkade trotsa sommartiden och stiga upp tidigt på söndagsmorgonen fick sin belöning. I Serresjöskolans matsal väntade nämligen Thomas Ravelli laddad med ordvitsar och roliga historier med goda råd i botten. Som den gången han tappade sin plånbok på en bensinmack och såg att en tant tog upp den från marken och lade den i egen ficka. En historia om att vissa saker inte går att styra över och då är det meningslöst att bli förbannad.

– Jag frågade henne om jag fick tillbaka den. Men då svarade hon: "Funnet är vunnet.” Jag trodde jag skulle bli vansinnig. Kort därefter ställde hon ifrån sig ett paket bredvid sin bil för att kunna tanka. När hon vände sig bort smög jag fram och snodde paketet. ”Ska vi byta nu?” frågade jag. Men det ville hon inte alls. Jag åkte hem med hennes paket och fick inte tillbaka plånboken. En helt absurd situation.

Annons

Thomas Ravelli inledde Gislövsdagen som Gislövs IF arrangerade. Under dagen talade även Peter Andersson, sjukgymnast från TFF, om hur man undviker att bli skadad och Marie Strandberg från Trelleborgskliniken gav kostråd.

–Vi är en förening som växer mycket och kan växa ännu mer eftersom många flyttar ut hit. Vi vill bjuda på något kul och samtidigt visa upp oss, sa Gislövs IF:s ordförare Nils-Bertil Olsson och passade på att berätta att föreningen alltid behöver fler tränare.

Thomas Ravelli pratade inför en full matsal och gav råd om vad man ska göra för att inte få utbrott när man blir arg vilket bara slösar energi som kan vara bra att ha till något annat.

– Vänta i 30 sekunder och se om du lugnar ner dig. Eller tänk snuskiga tankar. Då lovar jag att du inte kan fortsätta vara arg.

Sara Riis Hasselskog
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons