Annons
Nyheter

Rätt saker och rätt musik ger rätt Gislövs marknad

På fredag drar Gislövs marknad igång för trettioförsta gången. Rätt mix av knallar och lokala band som spelar är två av hörnstenarna i marknaden som är en viktig inkomstkälla för arrangören Gislövs IF.
Nyheter • Publicerad 4 augusti 2011
Grovstädning på gång. Anders Spetz svabbar bord inför en entusiastisk publik bestående av Kevin Öjvindsson (Jukeboxers) och Nils-Bertil Olsson.
Grovstädning på gång. Anders Spetz svabbar bord inför en entusiastisk publik bestående av Kevin Öjvindsson (Jukeboxers) och Nils-Bertil Olsson.Foto: 

Förberedelserna är i full gång. Karuseller håller på att monteras, öltältet är rest, elkablar är dragna i det gröna gräset och den första knallen är redan på plats. Under helgen kommer över 100 av föreningens medlemmar att på olika sätt vara engagerade i marknaden.

- Marknaden är hjärtat i föreningen. Allting har blivit så dyrt att driva som förening och bidragen höjs inte i samma takt, säger Nils-Bertil Olsson.

Annons

Programmet ser ut som det brukar. Marknad och tivoli på dagen. Underhållning för barnen på eftermiddagen och musik med lokala band på kvällen.

- Nytt för i år är att vi provar att ha musik mitt på dagen också, säger Anders Spetz.

På lördagseftermiddagen kommer därför trelleborgsbandet Jukeboxers att stå på scenen. Den lokala förankringen är viktig.

- Det är det publika vi vill ha. Det skulle kännas fel att ta in någon utifrån som man inte känner igen sig i, säger Nils-Bertil Olsson.

140 knallar ska se till att det som ska finnas att köpa på en marknad finns där.

- Vi skulle nästan kunna dubbla det. Bara igår ringde 25 knallar som ville komma, säger Nils-Bertil Olsson.

Men föreningen tar inte in fler och försöker också se till att det blir lagom många knallar som säljer samma saker. Allt för att det ska bi en så bra blandning som möjligt.

- Det ska vara bra för knallarna och det ska vara bra för besökarna. Det är det det går ut på, säger Nils-Bertil Andersson.

Maria Sällberg
Magnus Aspegren
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons