Annons
Nyheter

Prickar för säkerhets skull

Ytterligare en låtsaspolisbil har varit synlig i Trelleborgstrakten den senaste månaden. En liten tvåsitsig minibil, även den i polisfärger, men med texten "pölis" på. "Det handlar om att synas", säger ägaren Per-Ola Rosbris som driver en reklamfirma.
Nyheter • Publicerad 2 september 2011
Per-Ola Rosbris har valt att klistra dekaler på sin lilla Smart-bil så att den påminner om en polisbil.
Per-Ola Rosbris har valt att klistra dekaler på sin lilla Smart-bil så att den påminner om en polisbil.Foto: 

Och synts det har den gjort. Även hans pyttelilla "pölisbil" har blivit flitigt fotograferad.

– Jag tänkte att eftersom jag ska hjälpa andra att synas så måste jag ju synas själv också, säger Per-Ola Rosbris som precis som Daniel Javermark ordnade sin bil till Vallåkraträffen.

Annons

Han har valt att sätta två små prickar över bokstaven O för att inte riskera att bli misstänkt för det som kallas "föregivande av allmän ställning".

– Men som jag har tolkat det så kan det stå polis också. Det är bara för säkerhets skull som det står "pölis", säger han.

När polispatruller stoppat den lilla bilen har Per-Ola Rosbris delat ut kopior från en artikel ur en polistidning som tar upp just frågan om att köra runt i en polismålad bil. Och enligt juristen som svarat i artikeln är det tillåtet att köra en målad bil men inte att ha inkopplade blåljus och signaler.

– Hade jag inte haft dessa papprena så kunde de mycket väl ha skrämt hem mig till att plocka av det, säger Per-Ola Rosbris som istället blivit bemött med ett ryck på axlarna från de poliser som stoppat honom.

Maria Sällberg
Jenny Isaksson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons