Annons
Nyheter

Marknadsplanerna går som på räls

Knallar, karuseller, öltält och sillamackor. Det gyllene konceptet är inget Gislövs IF ruckar på i onödan när det vankas marknadshelg i byn.
Nyheter • Publicerad 29 juli 2009
Foto: 
Anders Rosengren, Alf Rosengren, Anders Spets och Nils-Bertil Olsson är laddade för vad de tycker är årets höjdpunkt: Gislövs marknad.Foto: 

GISLÖVS LÄGE. Årets höjdpunkt i Gislöv? Absolut.

De fyra representanterna för Gislövs IF, som möter upp där marknaden håller på att ta form två dygn innan startskottet går, är rörande överens om den saken.

Annons

– Uppskattningsvis brukar det vara mellan 30 000 och 35 000 besökare, säger Nils-Bertil Olsson, ordförande och marknadsansvarig.

I dagarna tre lockas massorna av karuseller, öltält med livemusik och de 140 knallarna. Rutinen säger att det är precis lagom för det här marknadsläget.

– Vi hade kunnat ha fler men då hade vi inte klarat oss så här bra, säger Nils-Bertil Olsson och berättar att 110 av stånden som var med förra året kommer tillbaka.

Årets Gislövs marknad är den 29:onde i ordningen. Nils-Bertil Olsson som är med arrangerar för åttonde gången hoppas att det blir som det brukar. För då blir det bra.

En nyhet för året är att vattentoaletter ersätter bajamajorna.

– Vi försöker förbättra genom att underlätta för dem som är här.

Marknaden har öppet fredag 15-24, lördag 11-24 och söndag 11-18.

Uppträdanden under helgen

Fredag

Hollihossan, öltältet, klockan 20-24.

Annons

Lördag

Katta Pirat och Mange Sjörövare, scenen vid tivolit, klockan 15.

Pedalens Pågar, scenen vid tivolit, klockan 19.

Shamrock, öltältet, klockan 20-24.

Söndag

Björnen och hans vänner, scenen vid tivolit, klockan 15.

Lucas Dietrichson
JENNIE LARSSON
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons