Annons
Nyheter

Glatt gille sålde och fyndade tillsammans

Den lilla fotbollsplanen i Gislöv är full av folk när Gislövs gille ordnar loppmarknad på lördagen.
Nyheter • Publicerad 11 juni 2012
Intill kyrkan i Gilsöv var det fullt med folk under lördagen. Många ville fynda i solskenet.
Intill kyrkan i Gilsöv var det fullt med folk under lördagen. Många ville fynda i solskenet.Foto: Tomas Nyberg
I cirka tio år har samlarbilarna samlat damm hemma. Men inte nu längre. Monica och John Bernhaldsson sålde dem för en 50-lapp styck.
I cirka tio år har samlarbilarna samlat damm hemma. Men inte nu längre. Monica och John Bernhaldsson sålde dem för en 50-lapp styck.Foto: 

– Jag har hittat en massa barnkläder. Det är jag nöjd med, säger Sofie Jönsson.

Bredvid sig har hon en barnvagn med en tre veckor gammal dotter. Så liten att hon inte ens fått ett namn ännu. Men hennes mamma är ändå pigg nog att fynda.

Annons

– Ja, det får man se till att orka, säger hon.

För andra året i rad ordnar Gislövs gille loppmarknad på fotbollsplanen vid skolan mitt i byn. Solen strålar och bilarna trängs på alla parkeringar. Intresset för byns utrensade saker är stort.

Monica Bernhaldsson står i ett av hörnen och har fullt upp med att sälja saker samt svara på frågor om saker och priser. Tillsammans med sonen John Bernhaldsson säljer hon både leksaker, barnböcker, kökssaker, kläder och mycket annat.

– Folk är väldigt intresserade av samlarbilarna vi säljer. Min man köpte dem för tio till 15 år sedan för 300 kronor styck. Nu säljer vi dem för en 50-lapp, berättar Monica Bernhaldsson.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Sofia Bergström
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons