Annons
Nyheter

Ur bloggen 100skolkök1år.se

Här är några inlägg ur skolmatsbloggen.
Nyheter • Publicerad 9 april 2010

Laxen är stum. Hård. Död.

”Laxen. Även här är den stenhård. Tillagad utan omtanke och kärlek. Den har inte gått två minuter för länge i ugnen. Den har gått 12 minuter för länge. Den är stum. Hård. Död. Det finns ingenting bra med den här rätten. Det här är det närmaste äckligt som jag upplevt på min långa resa. Näst intill oätligt, tyvärr.”

Annons

Om Tycho Braheskolan, Helsingborg.

Längtar till trestjärniga Arzak

”Ibland ångrar jag allt, att jag skulle ge mig in i det här getingboet av politik, ekonomi och hopplöshet och när jag sitter där med min fisksoppa på hokitärningar med artikelnummer 9141 från skolmatshovleverantören Feldts längtar jag tillbaka till trestjärniga Arzak i San Sebastian där allt är så enkelt och kompromisslöst. Det här är svårare. Mycket svårare.”

Besök på Vikingaskolan, Lund.

Sorgligt

”Det här var en sorglig upplevelse; från början till slut.”

Om Drottninghögsskolan i Helsingborg där Sodexo lagar maten.

Njuter av varje tugga

”En vällagad, omsorgsfullt komponerad rätt trots att den är på gränsen till asketisk. Den är så långt ifrån stordrift man kan komma och jag njuter av varje tugga och i glaset hälls mjölk från Hjordnära och när jag sedan blir visad in i skafferiet känns det som att förflytta sig tillbaka i tiden.”

Besök på Rudolf Steinerskolan, Lund.

Annons

Knappt man tror smaklökarna

”I dag serveras det kyckling med en gräddsås bestående av kantareller och en skvätt konjak. Det är knappt man tror sina smaklökar; hur får de ihop det här, rent ekonomiskt?”

Om Procivitas gymnasium, Malmö.

INTERNAL INTERNAL
Sara Håkansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons