Annons
Nyheter

Sundspendlare: Hellre födsel än Obama

När sambon ska föda vågar inte Christian Adielsson åka till jobbet i Danmark på fredag. Med en avspärrad Sundsbro riskerar han att missa nedkomsten.
Nyheter • Publicerad 1 oktober 2009
Foto: 
Foto: 

Normalt räknar Christian Adielsson med att hinna hem på en halvtimme om sambon Sofia känner att det är dags att föda – och det kan ske i dagarna. Han är redo att ta bilen från Köpenhamns utkant över Öresundsbron och hem till Malmös utkant.

Men på fredagen är det oklart om han kan ta sig hem och köra sambon till sjukhuset. Bron är preliminärt avstängd 7.30–8.30 och 11.30 till 12.30. Ingen vet om det kolliderar med tidpunkten för nedkomsten.

Annons

– Så jag stannar hemma. Jag vill ju inte missa födseln och jag vill gärna köra min sambo till sjukhuset.

Är du i skick för det då?

– Jadå, det är vårt andra barn.

Christian Adielsson jobbar på Nokia och där förstår arbetsgivaren hans situation. Det är okej att han inte kommer på fredagen.

– Flera av mina kolleger jobbar också hemifrån, eftersom både vägar och parkering är avstängda i morgon.

Under torsdagen kom besked att president Obamas färdväg av säkerhetsskäl även ska vara rensad 30 meter ut åt sidorna. För Nokia betyder det att parkeringen inte får utnyttjas.

Fler sundspendlare har hört av sig till Sydsvenskan om andra problem som väntas uppstå till följd av tågstoppet. Osäkerheten är stor kring Kastrup, berättar folk som ska med flyg till olika ställen. De vet inte om de kan komma till flygplatsen och sedan därifrån.

På flygplatsens hemsida talas om skärpt säkerhetsarbete på och kring anläggningen. Både ankommande och avgående flyg kan försenas i bortåt en halvtimme. Och marktrafiken vid flygplatsen stängs också, när polisen anser att det behövs.

Svenskar som nattarbetar i Danmark drabbas också genom att komma hem senare än vanligt. Den hotande förseningen höjer inte deras morgonhumör, enligt reaktioner från läsarna.

Mikael Anjou
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons