Annons
Nyheter

Så här ska Sus fungera

Sjukhuschefen har nu lagt fram sin plan för hur det nya storsjukhuset ska ledas. Tidigare fanns fem divisioner i Lund och tre i Malmö. Nu blir det sju gemensamma divisioner på sjukhusen.
Nyheter • Publicerad 28 november 2009

Sjukhusledningen består än så länge av fem tidigare chefer från Lund och tre från Malmö, men ännu är inte forskningschefen utsedd. Den ska utses tillsammans med Medicinska fakulteten, som tar plats med representanter i alla ledningsnivåer på det nya sjukhuset. Av de divisionschefer som hittills är utsedda kommer tre från Lund och tre från Malmö.

Den stora förändringen jämfört med idag är att barnsjukvården och kvinnosjukvården slås ihop. Tidigare låg kvinnosjukvården tillsammans med cancervården och röntgen i Lund. Nu får diagnostik och klinisk service en egen division. Även kirurgi och cancervården får egna divisioner.

Olof Broddesson
Martina Glimberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons