Annons
Nyheter

Rekordvinsten till Helsingborg

Den så kallade drömvinsten på över 214 miljoner kronor i helgens dragning på Lotto gick till Helsingborg. Vinnaren är en man i 50–60-årsåldern. Men än så länge har Svenska spel inte fått tag på honom.
Nyheter • Publicerad 27 mars 2010

SKÅNE. Den så kallade drömvinsten på över 214 miljoner kronor i helgens dragning på Lotto gick till Helsingborg. Vinnaren är en man i åldern mellan 50 och 60 år. Men frågan är om han själv vet om det.

– Vi har inte fått tag på honom än. Vår vinnarambassadör Pierre Jonsson har hela tiden försökt att få kontakt med honom men inte lyckats ännu, säger Theres Lakso, PR-ansvarig för Lotto, till TT.

Annons

Lottos drömvinst innebär att vinnaren dels har prickat in sju rätt på Lottoraden och två rätt på Joker. I dragningen sent i lördags kväll drogs en drömvinst till den ensamme vinnaren. Vinstbeloppet på exakt 214 595 901 kronor är Sveriges största spelvinst genom tiderna.

Till råga på allt vann helsingborgaren dessutom 80 kronor på Joker. Det täckte med råge själva insatsen: tio rader på Joker för 60 kronor och tio kronor på Joker.

Även förra gången det drogs en drömvinst på Lotto, i december 2008, hamnade den i Helsingborg. Då vann en familj 110,5 miljoner kronor.

Vinnaren av den största Jokervinsten fram till i lördags gick till Saltsjöbaden i maj 2008. Den var på 134,7 miljoner kronor.

Sara Riis Hasselskog
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons