Annons
Nyheter

Färre tar färjan från Trelleborg

Tågfärjelinjen Trelleborg–Sassnitz fyller hundra år idag. Tågen åker fortfarande på färjan – men övriga passagerare sviker.
Nyheter • Publicerad 3 juli 2009

Under årets första tre månader tappade hamnen drygt 26 procent av resenärerna och godset.

Leif Borgemark, vd för Trelleborgs hamn, tycker det är svårt att kommentera kvartalssiffrorna. Han vill hellre vänta och se hur halvårsresultatet ser ut. Men det dröjer en tid till.

Annons

– I början av året, då gick ju allt tillbaka. Sedan måste man ta i beaktande hur påsken och andra storhelger ligger, det spelar också in när det gäller resandet.

Leif Borgemark tror sig kunna se en upphämtning under april, maj och juni – för både resenärer och gods.

– Jag tror att vi ligger på fortsatt tapp på cirka 15–20 procent. Vi skiljer oss inte nämnvärt mot andra hamnar i den här lågkonjunkturen. Vi måste bara avvakta och se vad som händer.

– Även om färre svenskar reser ut i Europa i år borde den svaga svenska kronan ändå gynna rederierna när det gäller hitresta turister, säger han.

Calle Sandstedt
Sarah Nylund
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons