Annons
Nyheter

Fall 1: Bilfirma togs över av yrkeskriminella

Den ökände bilskojaren, 36-årige Lasse Bergino (tidigare Lasse Bessik), och hans kumpaner tog för knappt ett år sedan över bilfirman Automobilia på Mariedalsvägen i Malmö. I skyltfönstret glänste exklusiva bilar. På sin hemsida lovade företaget ”bra pris och en trygg affär” för de kunder som ville sälja sin bil via förmedling.
Nyheter • Publicerad 17 oktober 2009

Polis och åklagare misstänker att kunderna istället blev lurade på hundratusentals kronor, eftersom bilfirman var täckmantel för en systematisk häleri- och bedrägeriverksamhet. Kunder som lämnade sina bilar till bilhandlarna fick sällan tillbaka vare sig bil eller pengar.

Den kriminella bilfirman stängdes i våras. Två av de inblandade ställdes i veckan inför häktningsdomstolen, misstänkta för grovt bedrägeri respektive grovt häleri. Det fallet gäller en Ford Mustang, värd 480 000 kronor, som Automobilia tog hand om för försäljning. Bilen såldes till en person i Stockholm i januari. Bilens ursprunglige ägare fick aldrig några pengar.

Lasse Bergino har sysslat med liknande affärer i många år. Han har skulder hos Kronofogden på nästan tre miljoner kronor.

Olof Broddesson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons