Annons
Nyheter

"Jag ska utbilda mig till socionom"

Ungdomsrådet, Trelleborgs poesisällskap, FC Trelleborg och kören Cum Pane.
Anderslövstjejen Cecilia Lundh är minst sagt aktiv.
Nyheter • Publicerad 18 oktober 2010
Det var när Cecilia Lundh gick i sjunde klass som hon började skriva dikter. "Det var ett sätt att få ner mina tankar", förklarar Cecilia.
Det var när Cecilia Lundh gick i sjunde klass som hon började skriva dikter. "Det var ett sätt att få ner mina tankar", förklarar Cecilia.Foto: Claes Nyberg
"När jag sökte till gymnasiet visste jag inte alls vad jag ville, då kändes NV som en bred och bra linje, då kan jag göra vad jag vill efter studenten."
"När jag sökte till gymnasiet visste jag inte alls vad jag ville, då kändes NV som en bred och bra linje, då kan jag göra vad jag vill efter studenten."Foto: Claes Nyberg

Det var i sjunde klass som Cecilia fick frågan om hon ville sitta med i ungdomsrådet.

-Då visste jag inte riktigt vad det var, men tänkte att jag kan väl ställa upp. Sedan dess har jag stannat kvar.

Annons

Nu sitter Cecilia som ordförande.

-Att vara med i ungdomsrådet är jättekul. Man träffar nya människor hela tiden. Jag har egentligen ingen hjärtefråga, men jag tycker faktiskt att jag kan vara med och påverka.

Fotbollen kom in tidigt i Cecilias liv.

-Jag har spelat från och till sedan jag var fem. Det är kul att röra sig och kul med umgänget inom laget, det är viktigt.

Cecilia spelar på lite olika positioner i ett av FC Trelleborgs tjejlag och hon är nöjd med deras resultat.

-Det har gått hyfsat tycker jag, säger Cecilia med ett litet leende.

Till vardags går hon naturvetenskapliga programmet i Trelleborg.

-När jag sökte till gymnasiet visste jag inte alls vad jag ville, då kändes NV som en bred och bra linje, då kan jag göra vad jag vill efter studenten, förklarar Cecilia.

Och nu vet hon vad det är.

-Jag ska utbilda mig till socionom. Det är min kurator som fått mig att tänka i de banorna. Målet är att jobba inom psykiatrin.

Annons

I sjuan mådde Cecilia själv inte så bra och då började hon skriva dikter.

-Det var ett sätt att få ner mina tankar, förklarar Cecilia som förekommit flitigt på Läsarnas i TA.

I samband med att hon ställde ut sina dikter på Garvaregården kom hon i kontakt med Trelleborgs poesisällskap där hon nu är en trogen medlem.

-Det är verkligen kul, eftersom jag har skrivit så länge har jag en del att dela med mig av och jag får mycket tips av de andra.

Nu har Cecilia ännu en utställning framför sig. Under hela vecka 46 ska Poesisällskapets medlemmar bjuda bibliotekets besökare på ord och bilder.

-Det roliga är att kören Cum Pane, som jag sjungit med sedan i fjor, ska framträda på onsdagskvällen som en del av utställningen. Det känns extra roligt eftersom jag sjunger där själv, fortsätter Cecilia.

Exakt vilka av Cecilias dikter som vi kommer att kunna ta del av under utställningen är inte riktigt klart.

-Jag har börjat kolla lite, men jag kanske skriver nya som passar bättre i sammanhanget…

Nilla Andersson
Nilla Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons