Annons
Nyheter

"Jag blev kär i stället och bestämde mig direkt"

Det kommande läsåret ska förhoppningsvis allt klarna.
– Jag är en sån om vill rätt mycket, förklarar Beccy Hylkén Olsson med ett fniss.
– Just nu har jag ingen egentlig plan men jag tror att det löser sig nu i trean.
Nyheter • Publicerad 26 augusti 2010
Foto: Tom Wall
Foto: Tom Wall
Foto: Tom Wall
Foto: Tom Wall
Foto: Tom Wall

Efter högstadieår både på Köpinge och Fågelbäck bestämde Beccy sig för tre år på Procivitas i Malmö.

– Jag tycker om samhällsämnena men ville inte gå i Trelleborg utan se och uppleva något nytt. Träffa nya människor. Att det blev Procivitas var en ren slump. Det kom hem reklam, men där stod inte mycket information så jag och mamma åkte dit på öppet hus. Jag blev kär i stället och bestämde mig direkt, förklarar Beccy entusiastiskt.

Annons

Bakom sig har hon ett tufft andra år med många sena studiekvällar, nu hoppas hon att det ska bli lite lättare.

– Jag trivs på skolan för att det är ordning och reda och väldigt bra lärare. Vi elever får vars en mentor från arbetslivet och det är hur bra som helst. Mina föräldrar jobbar inte med det jag vill göra i framtiden och genom min mentor får jag en inblick och ett nätverk. Hittills har vi bara träffats en gång men då berättade han om sig själv och hans företag och jag fick förklara vad jag har för förväntningar på mentorskapet, förklarar Beccy.

Själv har hon inte bestämt sig för vad hon vill jobba med, men kanske blir det inom ekonomi och marknadsföring och då gärna inom ett internationellt företag.

– I sommar har jag jobbat på Dannegården och jag ska fortsätta där i höst. Jag har varit frukostvärdinna, serverat och jobbat i receptionen. Det har verkligen varit jätteroligt och jag har trivts. Man träffar verkligen folk som kommer överallt ifrån.

För att inte mista kontakten med sina gamla kompisar från Trelleborg tränar Beccy fitnessbox på Träningscentret två gånger i veckan.

– Det är svårt att hinna ses när man går på olika skolor och då blir detta ett sätt att träffas och prata, förklarar Beccy som även är inbiten teaterapa.

– Jag det är jag, jag har spelat med Piggsvinsteatern sedan jag var sju år. Det var en idé jag fick en dag och sedan har det rullat på även om det inte blivit så mycket den senaste terminen eftersom vår ledare fått barn. Men från och med i höst kör vi igen. Jag var nära att hoppa av i tvåan när det var så mycket att läsa, men det är så kul så jag vill verkligen fortsätta.

Beccy beskriver sig själv som ett riktigt matfreak.

– Det är Arne som lagar mat till mig, fortsätter hon och klappar hunden Elvis på magen.

Arne är Beccys bonuspappa och enligt henne en fantastisk kock.

Annons

– Han lagar allt – och han använder inte ett enda recept!

I går var det skolstart för Beccy, efter kabaré och projektarbete hägrar ett annat liv. Kanske utomlands.

– Kanske åker jag till Frankrike som au-pauir, men jag kan lika gärna satsa på att jobba som reseledare och bara göra något sådant under några år innan det är dags för studier på universitet, säger Beccy och rycker lite lätt på axlarna.

Alla dörrar är öppna.

Nilla Andersson
Nilla Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons