Nyheter

Fick kär present av pojkvännen

Kan en ödla föra två unga människor samman och få deras kärlek att överleva ett avstånd på 50 mil?
– Ja, i alla fall om den heter Doris och är en leopardgecko.
Nyheter • Publicerad 17 juli 2010
Hanna Kronavll med ödlan Doris som hon fått av sin pojkvän Daniel Calais.
Hanna Kronavll med ödlan Doris som hon fått av sin pojkvän Daniel Calais.Foto: Claes Nyberg
Hanna Kronvall.
Hanna Kronvall.Foto: Claes Nyberg

– Även om jag var lite rädd för ormar och spindlar innan så var jag nyfiken på reptiler, berättar Hanna som för några år sedan gick in på en hemsida om djur.

Där kom hon genom en kille i Stockholm i kontakt med Daniel Calais från Örebro och de två sågs för första gången på en reptilmässa i Kristianstad.

– Det var kärlek vid första ögonkastet men vi var lite blyga så vi pratade på MSN i ett halvår innan vi träffades igen. Vi blev tillsammans den 1 mars 2008.

Sedan dess har deras almanackor varit ett pussel.

– Vi försöker ses varannan vecka. Nu i sommar blir det desto mer. Vi träffas mycket på Öland eftersom Daniels föräldrar har sin husvagn där, fortsätter Hanna.

Intresset för djur i allmänhet är stort och har funnits med länge. Rädslan för ormar och spindlar är borta och Doris en gåva från Daniel. Hanna hjälper dessutom gärna till och går ut med grannskapets hundar.

– Jag skulle kunna tänka mig att driva ett djurpensionat eller bli hundcoach i framtiden. Eller djurpolis, sådana som de visar på tv, men de finns ju inte i Sverige.

Fast mest troligt är det att Hanna kommer att arbeta med människor. Gärna små.

– Jag älskar barn! Redan när jag var tre-fyra år sa jag att jag skulle bli som min dagmamma Anki och det har jag hållit fast vid, ler Hanna.

Betyg har fått ett rejält lyft sedan hon började på barn- och fritidsprogrammet på Sundsgymnasiet.

– Jag trivs verkligen, fortsätter Hanna och berättar att hon gjort praktik både på Södervångs förskola och Villa Lundia som driver verksamhet med Montessoripedagogik.

– Montessori är väldigt annorlunda eftersom barnen får lära i sin egen takt. Det var intressant att få de det på nära håll och kunna jämföra det med den mer traditionella verksamheten.

Under sitt sista år på gymnasiet hoppas Hanna få göra praktik i en verksamhet för funktionshindrade barn.

– Det hade nog varit lärorikt, funderar hon.

Efter studenten tänker Hanna definitivt läsa vidare.

– Var som helst bara jag kan bo med Daniel, skrattar hon.

SJ har gynnats länge nog.

Under veckorna, när det ändå inte finns möjlighet att vara tillsammans med Daniel, ägnar Hanna sig åt sina intressen innebandy och dans.

– Innebandy har jag spelat i sex år. Jag följde med min kompis Caroline Ekberg dit och tyckte att det var jätteroligt. Så jag slutade med fotbollen som jag spelat i många år och började direkt. Jag har dansat i många år också. Nu senast gick jag en kurs som heter reggaeton street. Jag kommer säkert att dansa nästa termin också, men då blir det en annan dans, jag vill prova olika stilar.

Dessutom försöker Hanna tillbringa mycket tid med sina brorsbarn Maximilian 4,5 år och Minna 2 år.

– Vi leker, går till lekplatsen, fikar, bakar, lagar mat och dansar till en skiva som jag gjort till dem. De bor nära och det är bra.

I sommar har Hanna dessutom lyckats pussla in lite sommarjobb i kalendern.

– Jag fick det genom kommunen och ska vara vaktmästare mellan den 26 juli och 13 augusti. Om inte annat blir det en chans att bättra på solbrännan, skrattar Hanna.

Nilla Andersson
Nilla Olsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.