GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”S har varit ledande vad gäller hårt språk”

Tomma grytor skramlar mest, det är väl det bästa svaret jag kan ge till sossarnas tårdrypande debattartikel (den 2 juni).
Publicerad 13 juni 2021
Detta är en opinionstext i Trelleborgs Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
”Jag har varit i Trelleborgs kommunfullmäktige sedan 2010 och vad det gäller hårt språk i talarstolen har S varit ledande och nu gnäller de när språket hårdnat något”, skriver Helmuth Petersén (SD).
”Jag har varit i Trelleborgs kommunfullmäktige sedan 2010 och vad det gäller hårt språk i talarstolen har S varit ledande och nu gnäller de när språket hårdnat något”, skriver Helmuth Petersén (SD).
Foto: Tomas Nyberg

Det är ganska magstarkt att läsa denna artikel som saknar all trovärdighet, givetvis närmar sig valet och i er värld blir alla osanningar sanna. Jag tolkar det som ren desperation!

Jag har varit i Trelleborgs kommunfullmäktige sedan 2010 och vad det gäller hårt språk i talarstolen har ni varit ledande och nu gnäller ni när språket hårdnat något!

Jag skulle kunna skriva spaltmeter om vad ni kallat oss sverigedemokrater och hur ni har visat dåligt omdöme.

Av er gruppledare har jag kallats för fan själv, partiet har kallats för rasister och främlingsfientliga, en av era ledamöter sa tydligt att det enda vi ville var att sätta en kulspruta på Öresundsbron och skjuta ned flyktingar som var på väg till Sverige, ni har hängt ut en av våra ledamöter som hade familjeproblem utan att personen var med på mötet, otrevliga citat från Bibeln har varit vardagsmat att använda mot oss och så vidare, och så vidare…!

Allt detta utan att vi fått någon ursäkt.

”Hade en av våra gjort sig lustig över en annan politikers utseende i media hade vi uppmanat personen att lämna.”
Helmuth Petersén (SD)

Vad det gäller övriga partier så har jag några exempel:

En tidigare KD:are kallade oss för nazister, personen från C som skrivit motionen om ett vårdat språk satt högt och uttalade sig om fullmäktigeordförandens arbete, en liberal sa att SD är bruna, en person från SÖS gjorde sig lustig över en moderats utseende på Facebook och så vidare, och så vidare.

SD har aldrig gjort sådana övertramp och under mina elva år i fullmäktige har M aldrig använt den tonen mot oss.

Hade en av våra gjort sig lustig över en annan politikers utseende i media hade vi uppmanat personen att lämna.

Vårdat språk har blivit en stor fråga för er och när sedan kommunen ordnar en tvåtimmars utbildning för oss förtroendevalda så prioriterar ni ett eget gruppmöte, vi gjorde det enkelt. Vi flyttade vårt gruppmöte och deltog i utbildningen, detta trots att vi inte använder så grova ord som ni gör i talarstolen!

Till valet 2018 stod ni på valdagen med plakat där det stod att SD var för marknadshyror, vi var det inte då och inte nu.

V och SD är de enda partier som absolut inte vill ha marknadshyror, ni är duktiga med att fara med osanningar den saken är klar.

Helmuth Petersén, oppositionsråd (SD)