Familj

Nu sänds ”Sofias änglar” med ME-sjuke Emil i kanal 5

Höllviken Artikeln publicerades
Emil Hersler med hustrun Therese samt barnen Noah och Elton inför inspelningen av Sofias Änglar i somras.
Foto: Sara Johari
Emil Hersler med hustrun Therese samt barnen Noah och Elton inför inspelningen av Sofias Änglar i somras.

Onsdag den 23 oktober klockan 21.00 sänds Sofias Änglar där Emil Hersler från Höllviken, som lever med ME, medverkar.

Hur känns det inför sändningen?

– Det känns så klart lite spännande. Jag trodde att vi skulle få se lite innan, men det enda vi har fått ta del av var ”teasern” i samband med onsdagens avsnitt. Vi litar på att producenterna har fått med det viktigaste, de har ju gjort detta förr och är duktiga.

Blev det som du tänkt att medverka i programmet?

– Ja, det tycker jag. Vi får inte berätta något innan det sänds, men vi är jättenöjda och otroligt tacksamma över hur fint det har blivit här hemma. De som var här har underlättat både för mig och övriga familjen.

Har du några planer för kvällen när programmet sänds?

– Jag och Therese kommer att sitta i soffan som alla andra och titta tillsammans. Barnen är ju så små så de ska sova så dags.

I samband med inspelningen genomfördes en manifestation i Höllviken för att uppmärksamma ME. Hur har det gått med insamlingen?

– Att uppmärksamma sjukdomen och samla in pengar till forskningen känns oerhört viktigt för mig. Jag vet också hur mycket det betyder för alla andra tiotusentals drabbade och deras anhöriga. Insamlingen tillsammans med Sofias Änglar pågår till den siste oktober och jag hoppas att fler vill bidra i samband med att programmet sänds. Forskningen är väldigt underfinansierad och varje bidrag gör verkligen skillnad. På RME.nu finns alla uppgifter om hur man gör om man vill bidra.

Till sist – hur mår du just nu?

– Det är som det är. Inspelningsveckan tog väldigt hårt på mig och resulterade i att jag blev sämre och helt sängliggandes i cirka tre veckor. Det blir lätt för mycket och det tar ut sin rätt. Men nu har jag repat mig så tillvida att jag åtminstone kommer upp ur sängen och kan sitta upp och äta.