Nyheter

Sena nätter och fri entré lockar

Det är lunchdags på Falsterbo Horse Show. Vid mattälten börjar köer bildas, men det är fortfarande lugnt på området. Funktionären Siri Aall Flood har bara hunnit sova några timmar efter nattens fest men det finns inte tid till vila den här veckan.
Nyheter • Publicerad 9 juli 2010
Siri Aall Flood är hästtjej och trivs på Falsterbo Horse Show. Men även andra kommer, intygar Siri Aall Flood. ”Min pojkvän ska vara här i helgen. Han tycker att det är skitkul även om han inte är hästintresserad”, säger hon.
Siri Aall Flood är hästtjej och trivs på Falsterbo Horse Show. Men även andra kommer, intygar Siri Aall Flood. ”Min pojkvän ska vara här i helgen. Han tycker att det är skitkul även om han inte är hästintresserad”, säger hon.Foto: Tomas Nyberg

Hästintresserade i sydvästra Skåne är lyckligt lottade. Att ha en hästfest som Falsterbo Horse Show på hemmaplan är få förunnat. De som offrar lite sommarlov eller inkomst från sommarjobbet och jobbar ideellt under veckan har dessutom tillgång till hela utbudet – gratis.

18-åriga Siri Aall Flood har jobbat som funktionär i Falsterbo de senaste två åren. Innan dess var hon tvungen att välja vilka tävlingar hon ville se med omsorg.

– Det kostar ju ändå lite pengar så då var jag bara här vissa dagar. Men det är jättebra med de här funktionärsbanden, då kan vi se vad vi vill, säger hon och visar sitt neonrosa plastarmband.

I måndags och tisdags jobbade hon i entrén. Under veckans två sista dagar ska hon kolla biljetter på läktaren.

– Det finns egentligen inga tråkiga eller krävande jobb här. Man måste bara vara trevlig mot alla så går det bra, säger Siri Aall Flood.

Under veckan bor hon på campingen tillsammans med två kompisar från Trelleborg.

– Det är kul. Det är rätt livat på campingen, säger hon och berättar om de dagliga förfesterna vid husvagnarna som oftast fortsätter i tältet eller på Strandbaden.

Siri Aall Flood har själv en häst hemma och tanken var egentligen att hon skulle tävla med henne under Falsterboveckan.

– Jag tänkte kvala in i början av veckan, men min häst har varit sjuk så det gick inte.

Siri Aall Flood är fast besluten om att komma tillbaka och jobba nästa år.

– Absolut! Vi räknar redan ner tills dess.

Anna Thulin
Fanny Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.