Annons
Nyheter

Polisen laddar inför hästveckan

Polisen har tagit lärdom av tidigare hästfester. Under tävlingsveckan finns mer än dubbelt så många poliser på plats än i fjor. Det är spriten och inte hästarna som skapar oreda.
Nyheter • Publicerad 10 juli 2009

FALSTERBO. Bringa ordning i trafikkaoset, ta hand om bortsprungna barn och se till att inga allvarliga olyckor händer. Det ser B-G Nilsson som polisens främsta uppgifter under kommande hästfestvecka.

– Eftersom det är två uteställen som kommer att hålla öppet varje dag i år vill vi vara förberedda på det mesta, säger B-G Nilsson, polisens insatschef på Näset under Falsterbo Horse Show.

Annons

Polisen stänger av Strandbadsvägen mellan Reuterswärds väg och utestället Strandbaden varje natt klockan 22-05 för att minimera olycksrisken när ungdomar ska ta sig mellan uteställena och campingen.

– Allt som rör Falsterbo Horse Show, såväl tävlingarna som var folk bor och festar ligger på en väldigt begränsad yta. I fjor hade vi över 5 000 unga människor som under stora delar av dygnet var alkoholpåverkade. Det krävs inte mycket fantasi för att förstå att mycket kan gå galet.

Polisen har fått kommunen med sig och boende i området är enligt B-G Nilsson också nöjda med åtgärden.

Sammanlagt är mellan 15-20 poliser i tjänst under Falsterboveckan, uppdelade i ett dags- och ett kvällspass. För att underlätta för poliserna som är i tjänst när det gäller alkoholkontroller av bilister har de fått låna Kustbevakningens mobila utandningstester.

– Det förenklar väldigt mycket eftersom poliserna inte behöver ta med proven in till någon station utan de visar utslag direkt, förklarar B-G Nilsson.

Mats Amnell
Linda Stark
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons