Nyheter

"Orättvist" med olika regler

Ulf Broomé driver Ljungens camping i Falsterbo. Han är glad att kommunen agerar mot det som kallas tjuv- eller vildcamping.
Nyheter • Publicerad 30 juli 2010

– Inte för att vi saknar gäster, säger han. Men det är orättvist att vi ska leva upp till exempelvis kraven om fyra meters avstånd om sedan husbilar och husvagnar kan nattparkera som de vill på kommunens mark.

Ljungens camping är på 60 000 kvadratmeter med fyrahundra platser inklusive sexton stugor. Antalet husbilar har ökat explosionsartat på senare år. Men Ulf Broomé ser även allt fler vanliga tält.

– Skillnaden mot tidigare är att tältarna nu också vill ha tillgång till el, säger han. Men den absolut största ökningen svarar husbilarna för. Så jag skulle nog få fler husbilar hit om de inte kunde nattparkera på kommunens parkeringar.

– Men eftersom vi ändå har så många gäster klagar jag inte. Den här sommaren är riktigt riktigt bra för oss. Claus Granath

Olof Broddesson
Claus Granath
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.