Annons
Nyheter

Oklart om Kaptens-gårdens stängning

Kaptensgården har stängt. Kommunens beslut att dra in serveringstillståndet kommer dock att överklagas.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2010
Kaptensgården har stängt. Kommunens beslut att dra in serveringstillståndet kommer dock att överklagas.
Kaptensgården har stängt. Kommunens beslut att dra in serveringstillståndet kommer dock att överklagas.Foto: Per-Olof Stoltz

Den som i helgen ville äta en bit mat på Kaptensgården i Falsterbo fick vända om. Restaurangen var stängd. Enligt vad krögaren Jan Nilsson meddelar på telefonsvararen för att ansvariga i Vellinge kommun på ”grumliga” grunder bestämt så. Samtidigt uppmanar han gästerna att hålla ut.

– Vi kommer inte att ge oss.

Annons

Som ordförande i M-nämnden har Carina Larsson (M) det politiska ansvaret för tillsynen av restaurangerna i kommunen. Hon bekräftar att Kaptensgårdens serveringstillstånd har dragits in. Beslutet togs den 5 maj, och protokollet justerades omedelbart. Exakt vad som utlöste det snabba agerandet vill Carina Larsson av sekretesskäl inte gå in på.

– Det jag kan säga är att det vid tillsyn har uppkommit saker som gjort att vi sett oss tvungna att dra in serveringstillståndet.

På frågan vilka ”sakerna” är svarar hon:

– Restaurangen fullföljer inte sina ekonomiska åtaganden som man kan förvänta sig.

Jan Nilsson, som tog över Kaptensgården förra våren, medger att inbetalningen av skatter vintertid ibland har släpat efter. Så har det varit i många år, före hans tid.

– Skatterna har alltid betalats, men ibland med några dagars försening.

Tillsammans med sin advokat förbereder han ett överklagande av kommunens beslut.

Också Kaptensgårdens förre krögare Jonas Nilsson råkade i onåd hos kommunen. I hans fall var det ett beslut om i miljö- och byggnadsnämnden som ledde till stängning. Detta sedan det uppdagats att lokalen saknade branddokumentation. En sådan presenterades dock, och bara två dagar efter det att användningsförbudet utfärdats upphävdes det.

Martin Strandberg
Christina Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons