Annons
Nyheter

Ljungman gillar evenemanget

Lars-Ingvar Ljungman (M), kommunstyrelsens ordförande, är positiv till Falsterbo Horse Show och menar att de olägenheter som finns inte är tillräckligt för att stoppa evenemanget.
Nyheter • Publicerad 22 juli 2009

Vad tycker du om Falsterbo Horse Show?

– Jag är positiv. Det är ett viktigt evenemang för hela kommunen. Det är anrikt, har hög klass och ger Falsterbo och Vellinge kommun en kolossal uppmärksamhet både i Sverige och utomlands.

Annons

Vad har du att säga till dem som klagar över störd nattsömn, vandalisering och nedkissade trädgårdar?

– När man samlar så många människor blir det olägenheter på olika sätt. Jag förstår att de som drabbas blir upprörda. Tyvärr är det så att alla inte uppför sig som de borde. Men problemen är inte så stora att det finns skäl att stoppa hela evenemanget. Kommunen, polisen och Falsterbo horse show lägger ned mycket arbete på att stävja olägenheterna.

Restaurangtältet vid Falsterbo camping sades vara en tillfällig lösning förra året. I år har det kommit tillbaka trots att restaurang Strandbaden har återuppbyggts. Varför?

– Falsterbo Horse Show har valt att fortsätta med det. Man har insett att Strandbaden inte räcker till eftersom tävlingarna lockat allt större publik de senaste åren. Båda ställena behövs.

Lucas Dietrichson
Mats Amnell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons