Annons
Nyheter

Husägare stämmer byggare

En fastighetsägare i Falsterbo kräver en Malmöföretagare på över en kvarts miljon kronor. En ansökan om stämning har lämnats in till Malmö tingsrätt.
Nyheter • Publicerad 19 oktober 2009

FALSTERBO. Det var inför renoveringen av huset i Falsterbo som kvinnan i somras anlitade Malmöföretagaren. Han skulle övervaka arbetet och betala fakturorna till underleverantörerna.

Som ersättning för sina tjänster skulle han få 15 procent på fakturabeloppet.

Annons

Pengarna skulle tas från de 250 000 kronor plus moms, drygt 312 000 kronor, som kvinnan i förväg överfört till företagaren.

Efter ett tag fick kvinnan indikationer på att företagaren tog ut ett högre påslag än de överenskomna 15 procenten. Ungefär i samma veva informerades hon om att de insatta pengarna var förbrukade och att ytterligare en halv miljon kronor borde betalas in.

Senare visade det sig att merparten av ursprungsbeloppet fanns kvar. Bara två fakturor på sammanlagt drygt 51 000 kronor hade betalats. Med påslaget, 7700 kronor, blev slutsumman 59 000.

I mitten av september hävde kvinnan avtalet, informerade företagaren om att hon i fortsättningen själv skulle ta hand om fakturorna och återkrävde 253 000 kronor.

Några dagar senare bekräftade företagaren i brev att han var införstådd med uppsägningen och att kvinnan nu hade det fulla ansvaret för arbete, leveranser och fakturor.

Den 14 oktober hamnade stämningsansökan hos Malmö tingsrätt.

Mats Amnell
Christina Gustafson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons