Annons
Nyheter

En kväll under hästveckan

För många är Falsterbo Horse Show mer fest än häst. Och när mörkret har lagt sig och hästarna slumrar i sina boxar tar andra djur över. Partydjuren. Häng med systrarna Jennifer och Mikaela Åkerman under hästveckans stora festkväll.
Nyheter • Publicerad 20 juli 2009
Fest är bäst. Och under hästveckan kryllar det av fester. Jennifer Åkerman och kompisen Peter Magnusson skålar och dansar loss till kvällen trubadur.
Fest är bäst. Och under hästveckan kryllar det av fester. Jennifer Åkerman och kompisen Peter Magnusson skålar och dansar loss till kvällen trubadur.Foto: 
Måns Gårdfeldt sitter i ett hav med tjejer, drar djupa bloss på en cigarr och lyssnar på livemusik på Millennium.
Måns Gårdfeldt sitter i ett hav med tjejer, drar djupa bloss på en cigarr och lyssnar på livemusik på Millennium.Foto: 
Ni är bäst. Amanda Davies gillar kvällens jam.
Ni är bäst. Amanda Davies gillar kvällens jam.Foto: 
Mikaela Åkerman har jobbat till sent på kvällen och inte hunnit måla naglarna hemma. Därför tar hon med sig nagellacket till krogen.
Mikaela Åkerman har jobbat till sent på kvällen och inte hunnit måla naglarna hemma. Därför tar hon med sig nagellacket till krogen.Foto: 
Kvällens coolaste huvudbonad är Amanda Davies gröna hatt.
Kvällens coolaste huvudbonad är Amanda Davies gröna hatt.Foto: 
Foto: 
Partypingla möter rockkille. Jennifer dansar med kompisen Björn Lindhe.
Partypingla möter rockkille. Jennifer dansar med kompisen Björn Lindhe.Foto: 
På väg ut. Förfesten är över. Nu väntar en kväll i Falsterbo för kompisgänget. Vännerna bor i Malmö, Karlstad, Stockholm och Los Angeles och träffas i Falsterbo varje sommar.
På väg ut. Förfesten är över. Nu väntar en kväll i Falsterbo för kompisgänget. Vännerna bor i Malmö, Karlstad, Stockholm och Los Angeles och träffas i Falsterbo varje sommar.Foto: 
Foto: 
Längst fram i kön till Strandbaden väntar Jennifer Åkerman och Amanda Davids. Några av killarna i kompisgänget vill inte följa med till Strandbaden eftersom de säger att där är för många 40-åringar. Istället går de till en fest hos ett par jämnåriga kamrater. "Lika barn leka bäst", tycker de.
Längst fram i kön till Strandbaden väntar Jennifer Åkerman och Amanda Davids. Några av killarna i kompisgänget vill inte följa med till Strandbaden eftersom de säger att där är för många 40-åringar. Istället går de till en fest hos ett par jämnåriga kamrater. "Lika barn leka bäst", tycker de.Foto: 
Anton Davies och Isabelle Blomberg blev ett par under fjolårets Falsterbo horse show. Nu har de förlovat sig. De är väldigt lika varandra och berättar att folk ibland tror att de är syskon. Amanda Davies (t.h.) är Antons syster.
Anton Davies och Isabelle Blomberg blev ett par under fjolårets Falsterbo horse show. Nu har de förlovat sig. De är väldigt lika varandra och berättar att folk ibland tror att de är syskon. Amanda Davies (t.h.) är Antons syster.Foto: 
Läppstift. En partypinglas måste. Kompisarna är på väg till kvällens andra stopp: klubben Millennium där några vänner jammar.
Läppstift. En partypinglas måste. Kompisarna är på väg till kvällens andra stopp: klubben Millennium där några vänner jammar.Foto: 

FALSTERBO.

20.40, förfest i Höllviken:

Annons

– Ska vi skåla för en regnig sommardag?

Jennifer Åkerman lyfter glaset med rödvin och söker ögonkontakt med vännerna. Tjing- där går startskottet för kvällens fest. Det är fredag och systrarna Åkerman förfestar hos några barndomskompisar. Resten av året är vännerna spridda över hela världen, men på somrarna finns bara ett alternativ: Falsterbo. Gänget laddar med sprit, skämt och King of Leons "Sex on fire" innan de trär på sig partypumpsen och ger sig ut i natten.

21.10, Jam på klubben Millennium:

Titta, där är Salem Al Fakir. Och se där är killen bakom låten "Bag in da box". Och är det inte prins Carl Philip som smuttar vodka i ett hörn? Nej, men de är väldigt lika.

Kramar, pussar, hej och vad kul att se dig. Åkermansgänget verkar känna alla här. Mikaela och kompisen Annelie Holtéus målar naglarna vid bordet när de får sällskap.

– Hej.

Mikaela har fått en beundrare, en kille har hoppat över från andra sidan bordet och trängt ner sig mellan tjejerna. De suckar. Men snart slipper de killen. Det är dags att gå vidare.

23.50, Strandbaden, Falsterbo:

De är blöta, gyttjiga och frusna. Men de har iallafall kommit fram till. Och det var inte det lättaste. Vägen var avspärrad och de fick köra runt hela byn för att nå klubben. Kaos råder vid ingången.

– Jag står på listan.

Annons

– Och jag, och jag och jag, låter det från kön.

Alla vill gå före i kön, men få får chansen.

Äntligen inne. Stället är gigantiskt med två scener, en VIP-våning och en terrass. "Play that funky music till you die..." sjunger killen i livebandet Starfunk.

Jennifer och Mikaela är van vid ett relativt tomt Strandbaden, men i kväll är golvet fullt med folk. Tjejerna tar en drink i baren, hejar på några vänner och följer med Amanda Davies ut på en cigarrett.

När de kommer in igen luktar hela livescenen ost. Lagar kocken mat mitt i natten? Nej, det är någon som har kräkt på golvet. Personalen skyndar fram för att torka upp och kräket och festen fortsätter.

Jennifer tittar på klockan. En halvtimme kvar till stängningsdags, nu är det VIP-våningen som gäller. Det regnar, men vad gör det. Jennifer, Mikaela och polarna dansar runt i regnet.

04.15. Alkoholen är slut och musiken har tystnat.

Efterfesten hos Åkermans är över. De kastar sig i säng. Och somnar bums.

09.00 – Och nu hoppar...

Ljudet får Falsterbo Horse Shows hopptävling väcker tjejerna. Ny dag, nya tag. Om det är fest i kväll igen?

Annons

Självklart.

Uppsnappat/hört under Falsterbofestandet:

1. Klubb Millenniums toalett: – Vi tittar inte, säger en tjej när hon och kompisen smiter förbi killarna vid pissoaren.

De har tröttnat på den långa kön till tjejtoan och gått in på herrarnas.

2. – Vart ska vi? Dit, dit eller dit? frågar en kille sina kompisar när de snubblar fram i mörkret på väg från Strandbaren till Partytältet.

3. – Bikinilinjen kliar så in i helvete, säger tjej till kompis på väg till Partytältet.

4. – Dra inte ner byxorna på mig, säger kille till en tjej som håller fast honom i hans bakfickor för att inte tappa bort honom i trängseln på Strandbaren.

5. Vad kul att se er, ni är snygga och doftar gott, säger sångaren i bandet Starfunk till Strandbarspubliken.

Andreas Mattsson
Johanna Petersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons