Nyheter

Emil Jensen kommer till Falsterbo konsthall

På lördag kommer det att råda Emil Jensen-yra på Falsterbo konsthall. Då ställer Sundsgymnasiet bild- och formelever ut sina verk inspirerade av den sjungande poeten.
Nyheter • Publicerad 11 mars 2010
Foto: 
Jenny Isgren med en av sina tavlor. Totalt har hon målat fem och inspirationen kommer från Emil Jensens mjuka musik.
Jenny Isgren med en av sina tavlor. Totalt har hon målat fem och inspirationen kommer från Emil Jensens mjuka musik.Foto: 
Louise Palvin har målat en marionettdocka som hänger över jordklotet. Temat är det inte finns någonting vi kan göra för jorden.
Louise Palvin har målat en marionettdocka som hänger över jordklotet. Temat är det inte finns någonting vi kan göra för jorden.Foto: 

FALSTERBO. I lite drygt två månader har de arbetat med sina alster inspirerade av olika Emil Jensen-texter. Vernissagen går av stapeln på lördag och håller på i två veckor.

– Efter det kommer vi att hänga upp tavlorna på skolan så att alla får chans att se dem, säger bildläraren Marie Lindström.

På golvet i konsthallen står tavlor lutade mot väggarna i väntan på att hängas upp.

– Tavlorna ska hänga i ögonhöjd, skriker Marie Lindström till de högljudda eleverna samtidigt som hon viftar med en linjal.

Längre bort i lokalen sitter Robert Rudolph och studerar sitt verk: en vinröd fåtölj bredvid en grammofonspelare.

– När utställningen är slut slänger jag den väl. Den är inte direkt vacker.

Kompisarna runt honom protesterar.

Meg Gehander har inspirerats av frasen "Du såg på mig tills jag såg tillbaka" i låten "Jorden runt i motvind". Tavlan hon har målat består av en massa ögon.

– Det är nervöst inför lördag. Tidigare hade jag inte hört Emil Jensen men han är bra. Det var Marie som bestämde temat.

Har eleverna tur kommer Malmöpoeten själv att närvara på lördag. Om inte kommer i alla fall hans skivor att spelas som ett komplement till konsten.

Martin Strandberg
Åsa Boustedt
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.