Annons
Nyheter

Vinst - bortom Sannas drömmar

Det är 63 dagar sedan ”Undo” vann Melodifestivalen. 63 dagar fyllda av förberedelser inför i kväll. Då står Edenryds Sanna Nielsen på scenen i B&W Hallerne, inför cirka 10 000 i publiken och över 100 miljoner tv-tittare över hela världen, i finalen av Eurovision Song Contest 2014.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2014
Sanna Nielsen är på plats på andra sidan sundet för att försvara Sveriges färger.
Sanna Nielsen är på plats på andra sidan sundet för att försvara Sveriges färger.Foto: Foto: Annica Jönsson

Hon gick in i tävlingen som en av favoriterna. Efter säkra och i princip perfekta genrep, med undantag för en felställd lampa, var semifinalen inte heller några problem. Nu är oddsen än mer på Sanna Nielsens sida och Sverige tippas som vinnare av de flesta stora spelbolag.

I dag åker Sanna och den svenska delegationen till arenan tidigt och stannar hela dagen. Ett genrep på eftermiddagen väntar:

Annons

– Sedan hänger vi i logen, sjunger, spelar, vilar, fixar hår och make up och bara laddar. Klockan 22.02 är det dags!

Vad är det sista du gör innan du går upp på scenen?

– Jag får några sista peppande ord av min underbara pojkvän Jocke.

Allt prat tar på rösten

Schemat har varit fullspäckat i Köpenhamn, vilket börjat ta ut sin rätt på rösten. Därför ställdes en utflykt som gatumusikant in i torsdags och i går, fredag, ställdes flera intervjuer in som en ren säkerhetsåtgärd. Sanna gör ett undantag för hemmatidningen och svarar skriftligt i stället.

Har din röst någonsin varit så ansträngd som den varit de senaste två veckorna?

– Det som har varit ansträngande de här veckorna är inte i första hand sången, utan allt prat. Aldrig har jag pratat så mycket med fans och med media, ofta i lokaler med hög musik och sorl.

Svårt att välja ett minne

Att välja ett bästa minne från Eurovisionäventyret hittills är svårt.

– Ska jag välja så kanske det ändå var första gången jag gick kliva upp på den stora Eurovisionscenen och fick sjunga min låt. Mötet med den svenska fancluben utanför hotellet var också ett riktigt fint ögonblick.

Annons

Kommer du att vakna upp som en Eurovisionvinnare i morgon?

– Jag kommer att vakna upp som en lycklig tjej oavsett hur det går. Bara jag känner att jag gjorde mitt allra bästa – då är jag nöjd. Skulle jag vakna upp som en ESC-vinnare så är det bortom alla mina drömmar.

Återstår att se om det efter midnatt är dags att skriva Sanna Nielsen efter namn som Abba, Herreys, Carola, Charlotte Perrelli och Loreen i historieböckerna.

Taner Caliskan och Louise Cronholm
Emma Ståhl
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons