Annons
Nyheter

Svenska fans lyfte Sanna

Svenska fans laddade inför semifinalen, och lyfte Sanna vidare till final.
Nyheter • Publicerad 7 maj 2014
Att Sofie Lekander, Karolin Edoff, Olle Jilkén och Sofia Berglund hejade på Sanna var det ingen tvekan om.
Att Sofie Lekander, Karolin Edoff, Olle Jilkén och Sofia Berglund hejade på Sanna var det ingen tvekan om.Foto: Foto: Emma Ståhl

Sofie Lekander är insvept i den svenska flaggan. Olle Jilkén har hawaiiblommor runt halsen och glitterkepsen på. Sofia Berglund kör på en glittrig hatt istället, och Karolin Edoffs kinder är målade med gult och blått. Samtligas naglar är målade i gult och blått. De var redo för semifinal ett och att på plats i arenan heja fram Sanna Nielsen till final.

Varför är ni här?

Annons

- Det var Karolins idé, säger alla i kör.

- Så vi sa nu gör vi det här! Jag ville gå i Malmö men det blev inte av. Och nu när det var så nära så ville vi passa på, säger Olle som är från Stockholm. Tjejerna är från Norrköping och såg Sanna på plats i Linköping under delfinalen i svenska Melodifestivalen.

- Det var otroligt häftigt, minns Sofia.

Tjejerna är nöjda med Sannas vinst. Olle däremot hade gärna sett Ace Wilder:

- Det hade varit lite mer party i balladträsket.

Tummen upp ger de till, förutom till Sverige, Frankrike och Ukraina.

Lina Campbell
Emma Ståhl
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons