Annons
Nyheter

Sannas fans stöttar i Köpenhamn

Den svenska Melodifestivalklubben har varit på plats i Köpenhamn hela veckan för att stötta Sanna Nielsen. Alla publika genrep, semifinaler och konserter i Köpenhamn har de prickat in. Nu väntar bara den stora finalen och de drygt 90 fansen från klubben är mer än redo.
Nyheter • Publicerad 9 maj 2014
Foto: Foto: Emma Ståhl
Vi är blåa, vi är gula! Den svenska Melodifestivalklubben har cirka 90 medlemmar på plats i Köpenhamn. Vid Sannas konserter i Köpenhamn i veckan har de stått längst fram och viftat med den svenska flaggan.
Vi är blåa, vi är gula! Den svenska Melodifestivalklubben har cirka 90 medlemmar på plats i Köpenhamn. Vid Sannas konserter i Köpenhamn i veckan har de stått längst fram och viftat med den svenska flaggan.Foto: Foto: Emma Ståhl

Redan i november förra året bokade den svenska Melodifestivalklubben hotellrum i Köpenhamn för att på plats kunna stötta Sanna Nielsen i Eurovision Song Contest.

– Vi brukar boka hotell redan i augusti, så i år var vi sena, säger Ann-Marie Svanström, som är medlem i Melodifestivalklubben och som bor granne med Sanna Nielsen i Årsta.

Annons

På plats i Köpenhamn är cirka 90 av klubbens drygt 500 medlemmar. Under finalveckan har Sanna Nielsen gjort ett antal spelningar runt om i Köpenhamn och Melodifestivalklubben har varit på de flesta.

Under söndagens röda matta-event vid Rådhusplatsen i Köpenhamn stod de allra längst framme vid kravallstaketet för att kunna få en glimt av Sanna. När det var dags för Sannas tur att kliva ut på röda mattan var Melodifestivalklubben bland de första hon gick fram och hälsade på.

Vad sa Sanna till er på röda mattan?

– Hon skrattade och sa ”oj, är ni här också”. Hon känner igen oss nu och är alltid så glad och trevlig, säger Hasse Gustafsson från Upplands Väsby, som till dagen i ära bar sin egen Sanna- t-shirt.

Medlemmarna i klubben är i Köpenhamn hela veckan för att följa Sannas väg till finalen.

– Vi har haft biljetter till alla öppna genrep, semifinalerna och till finalen, säger Ann-Marie Svanström.

Ann-Marie Svanström fick upp ögonen för Sanna Nielsen 2008 då hon fick folkets röst i Melodifestivalen med låten ”Empty Room”.

– Jag var på delfinalen i Linköping i år och såg henne vinna Melodifestivalen. Efter att ha varit i Köpenhamn ett par dagar nu och sett hur populär hon är så tror jag faktiskt att hon kan vinna hela skiten, säger Ann-Marie Svanström.

– Och om inte Sanna vinner så tror jag stenhårt på Österrikes Conchita Wurst – en sådan röst!

Vem som får årets nolla är hon också säker på. Den ger hon till Portugal som åkte ut redan i tisdagens semifinal.

Annons

– Låten är bra men hon kan inte framföra den.

Hur förbereder ni er inför Eurovision?

– Vi lyssnar igenom alla låtarna, träffas i samband med OGAE-röstningen, som Sanna vann. Vi kollar på Eurovision.tv och tittar på alla artisters musikvideos på Youtube.

Under tisdagens semifinal satt Ann-Marie Svanström som på nålar i arenan när det var Sannas tur att gå upp på scen.

– Jag var så nervös. Jag var nervös innan det var hennes tur, under och efter. Jag måste erkänna att jag grät en skvätt när hon sjöng. Det var ett sådant ös inne i arenan, jag ryser bara jag tänker på det.

På onsdagen uppträdde Sanna på Eurovillage i centrala Köpenhamn och även då var Ann-Marie Svanström på plats, lite sliten denna gång.

– Ja, nu börjar jag bli lite trött. Det har varit en massa saker att göra hela veckan.

Men du är inte för trött för finalen på lördag?

– Nej, nej, då laddar vi om. Då vinner vi!

Lina Campbell
Emma Linder
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons