Annons
Nyheter

Sanna strålade på röda mattan

Köerna ringlade sig långa på Rådhusplatsen i Köpenhamn på söndagskvällen när årets artister i Eurovision anlände till röda mattan. Alla ville få en glimt av sin favorit och en av de allra mest eftertraktade var ingen mindre än Sveriges Sanna Nielsen.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2014
Frankrike slår ett slag för mustaschen.
Frankrike slår ett slag för mustaschen.Foto: Foto: Emma Ståhl

Artisterna anlände till Rådhusplatsen en efter en i bil. Först ut var förra årets vinnare Emmelie de Forest.

– Jag är väldigt förväntansfull inför finalen på lördag. Jag är inte lika nervös som jag var förra året dock, sa hon innan hon fortsatte den 60 meter långa röda mattan-vandringen upp till Rådhuset.

Annons

Tillställningen mitt i Köpenhamn var en del av öppningsceremonien av premiärkvällen och efter röda mattan samlades artisterna inne i Rådhuset där festen fortsatte för alla delegationerna.

Sanna Nielsen var först ut av artisterna. Iklädd en röd långklänning drog hon blickarna till sig när hon klev ut på röda mattan. Efter veckans repetitioner har sångerskan från Edenryd snabbt blivit fansens favorit. Och hon var den som stannade kvar längst av alla. Tv-kanaler från hela Europa ropade efter sångerskan och alla ville få en glimt av henne.

Även den danska programledaren Nikolaj Koppel avslöjade att Sanna Nielsen var hans favorit när han fick frågan.

Sanna själv var bara glad över att vara på plats.

– Det känns jättebra att vara här. Jag känner mig så fin och det är så många människor här, jag bara njuter. Jag är så redo och laddad inför tisdagen (läs i dag).

Sanna Nielsen hade sällskap av Anna Wilborg, chef för svenska pressen i Köpenhamn och Christer Björkman som även han var laddad inför semifinalen.

Hur känns det inför semifinalen?

– Det känns fantastiskt bra. Vi har kommit väldigt nära med bilder och ljus, hennes kläder är perfekta, sa Christer Björkman när han stannade till hos Kristianstadsbladet.

Har danskarna fattat poängen med Sannas ljusshow nu?

– Ja, i alla fall har de gett upp, säger han och skrattar.

Annons

Ni verkar vara eftertraktade, du och Sanna, är det ett bra tecken?

– Ja, det är alltid ett bra tecken.

Tror du att ni vinner?

– Vi tar semifinalen först.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
Emma Lindner
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons