Annons
Nyheter

Sanna Nielsen njöt på första repetitionen

Sanna Nielsens första halvtimme på Eurovision-scenen vittnar om en sångerska i högform. På måndagen repeterade den svenska artisten för första gången i Köpenhamn.
– Jag njöt av varje sekund och är jättenöjd, säger hon.
Nyheter • Publicerad 29 april 2014
Populär. Sanna Nielsen lockade mycket folk till pressträffen efter sin första repetition i Köpenhamn.
Populär. Sanna Nielsen lockade mycket folk till pressträffen efter sin första repetition i Köpenhamn.Foto: Foto: Andreas Hillergren
Musikaliskt gick allt helt perfekt på första repetitionen, konstaterar Sanna Nielsen. Några klippbilder är det enda som produktionen behöver arbeta med. Dessutom ska delegationen besluta sig för vilken ljussättning man önskar i skarpt läge.
Musikaliskt gick allt helt perfekt på första repetitionen, konstaterar Sanna Nielsen. Några klippbilder är det enda som produktionen behöver arbeta med. Dessutom ska delegationen besluta sig för vilken ljussättning man önskar i skarpt läge.Foto: Foto: Andreas Hillergren

Äventyret inför Eurovision Song Contest har dragit i gång för Sanna Nielsen i Köpenhamn.

Kristallerna i strängar, som omsvärmade Sanna Nielsen på scenen under Melodifestivalen, är borta.

Annons

I stället glittrar det rejält om den urholkade ”tärningen” – det som utgör stommen på den stora Eurovision Song Contest-scenen i det ombyggda skeppsvarvet.

Och discokulan i taket sätter fortfarande guldkant på scenografin när Sanna Nielsen sjunger ”Undo”.

– Jag känner mig väldigt trygg på scenen och musikaliskt gick allt helt perfekt. Vi är där vi ska vara med låten. Det är nog bara några bilder i rutan som kan bli bättre, säger Sanna Nielsen.

Fler strålkastare

Ljuskäglorna från såväl taket som golvet kryssar varandra och skapar en timglasformad ljuspunkt som rymmer den svenska schlagerstjärnan. Strålkastarna är fler – 18 i stället för 12 – och bredare.

Sanna Nielsens nya kör har gömts bort och hon står ensam på sitt podium i en maffig ring av strålkastare. Mäktigare kan det nästan inte bli när man ser det på håll.

– Jag känner mig så stark när jag står där, det ger mer pondus till hela framträdandet. Och mina fem körtjejer ger allt på scenen och det gör att jag också lägger i en högre växel, säger hon.

Möjligheterna att leka med ljuset på schlagerscenen på Refshaleøen känns nästan oändliga. En jättekub som klarar av mängder av projiceringar, en gigantisk LED-skärm och avancerad ljusteknik i golvet.

Avskalat

Men Sanna Nielsen litar starkt på sitt avskalade framträdande.

Annons

– Ensam är stark, säger hon.

Det är hyfsat nedsläckt när Sanna Nielsen står på scenen. Mörkblått i kombination med diamantglitter utgör färgschemat. Efter tre genomsjungningar finns det några varianter av ljusshower att välja mellan.

Sanna Nielsens första pressträff i Köpenhamn ett par timmar efter repetitionen vittnar om vilken storfavorit hon är bland många. Flera fans som bloggar om repetitionerna berömde hennes framträdande. Är du alltid så perfekt? frågade någon.

– Ja, skojade Sanna Nielsen.

– Nej, jag är ganska självkritisk. Men jag är väldigt stolt över det vi gjorde på scenen i dag. (TT)

Sanna Nielsens ”Undo” har startnummer 4 i den första semifinalen 6 maj. Kommer hon bland de tio första får hon en plats i finalen fyra dagar senare.

Lisa Kronnoje@kristianstadsbladet.se
John Sahlin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons