Annons
Nyheter

Så fixar stylisterna Sanna Nielsens stil

Flera resväskor med smink och hårprodukter. Inklusive pannlampor. Stylisterna ser till så att Sanna Nielsen känner sig bekväm varje dag.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2014
Michael Cardell sprejar med van hand Sannas hår.
Michael Cardell sprejar med van hand Sannas hår.Foto: Foto: Annica Jönsson

Alltid i närheten men ändå på lagom avstånd. Michael Cardell, hårstylist, och Kia Wennberg, make up-artist, ser till att dutta på lite extra puder innan kameran smattrar eller fixerar frisyren efter promenaden utomhus. De ingår i teamet kring Sanna Nielsen under Eurovision Song Contest i Köpenhamn. Båda har jobbat med Sanna under flera år.

– Vi har jobbat ihop sedan 2005. Hon känner sig trygg med mig och vi trivs bra ihop, säger Wennberg som tycker Sanna är lätt att sminka:

Annons

– Hon har fin och vacker hy, bra grundmaterial. Det jag gör är att lyfta fram det sista.

Just stylingen till framträdandena på scen handlar om små detaljer som gör det lilla extra.

– Ögonen ska ge utstrålning, det är en lite speciell teknik jag använder.

Ljus är viktigt när make upen läggs och håret stylas. Därför har Kia Wennberg med sig en egen sminklogespegel samt lådor med smink. Hårstylisten Michael Cardell har även han mycket packning, bland annat en pannlampa ifall ljuset är dåligt.

– Jag har en full size-resväska med hårgrejer, väldigt mycket produkter.

Dagarna är långa under Eurovision. Därför läggs mycket tid på morgonen för att lägga en bra grund.

– Sedan kan vi rätta till lättare uppfucks, säger Cardell som tidigare jobbat med bland annat Fame och Martin Stenmarck under schlagercirkusen.

Är det inte jobbigt att alla ska tycka till om artisternas utseende?

– Det handlar om tycke och smak, det betyder inte att vi gör ett dåligt jobb. Bara vi vet att vi är överens med den vi jobbar med och levererar det vi kommit överens om att leverera.

Lina Campbell
Emma Ståhl
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons