Annons
Nyheter

Oscars snackisar

Nyheter • Publicerad 8 maj 2014
I år har Ukraina bara ett hamsterhjul på scenen i år, men två dansare som turas om att springa i dem.
I år har Ukraina bara ett hamsterhjul på scenen i år, men två dansare som turas om att springa i dem.Foto: Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT
Nederländerna var inte segertippade innan den första semifinalen, men nu börjar de få favoritstatus.
Nederländerna var inte segertippade innan den första semifinalen, men nu börjar de få favoritstatus.Foto: Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

1. Ett exempel på vilken helt egen värld Eurovision Song Contest är: Det är det enda sammanhanget i vilket konceptet med att placera sina dansare i stora hamsterhjul känns lite gjort. Senast Ukraina hade hamsterhjul på scenen var 2009, då sångerskan Svetlana Loboda och tre hunkar i romerska porrutstyrslar samsades om tre hjul.

I år har man visserligen nöjt sig med ett hjul, men har ändå med sig två dansare – som skiftats om under repetitionerna. Se där en grej man missar om man inte lusläser schlagerbloggarna.

2. Nederländernas The Common Linnets börjar alltmer framstå som en av årets segerkandidater, trots att tilltänkta experter som undertecknad inte ens tippade dem till final. I skrivande stund är ”Calm After the Storm” det av årets bidrag som säljer överlägset bäst på iTunes runtom i Europa, och hos oddsmakarna har Nederländerna åkt hiss och är nu tredjehandsfavorit till vinsten – efter Armenien och nya huvudfavoriten Sverige.

Lina Campbell
Oscar Sundell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons