Annons
Nyheter

Oscars snackisar

Nyheter • Publicerad 7 maj 2014
Foto: Foto: Mogens Flindt
Foto: Foto: JANERIK HENRIKSSON / TT

1 Av tradition brukar ju som bekant en ansenlig del av låtarna i varje upplaga av Eurovision Song Contest vara skrivna av svenskar. Jag har tidigare lyft den kulturimperialistiska problematiken i den svenska låtskrivardominansen på schlagerscenen, men i år verkar utvecklingen åtminstone gå åt rätt håll. I Köpenhamn är det bara fem länder som ställer upp med svenskskrivna bidrag: Storbritannien, Irland, Ryssland, Ukraina och som vanligt Azerbajdzjan. Jag hoppas att det är ännu färre nästa år.

2 Österrikes bidrag framförs i år av den skäggiga drugan Conchita Wurst. Något som inte oväntat fått oroliga ryska föräldranätverk att skriva på protestlistor mot att Ryssland ska sända årets tävling, eftersom den skäggiga damens blotta uppenbarelse kan skada de ryska barnens mentala hälsa. Lol på det. Men man måste älska Conchita Wursts respons: Hen har skrivit på en protestlista mot att Rysslands diktator Vladimir Putin visar upp sig i bar överkropp. Den ska jag också skriva på.

Lina Campbell
Oscar Sundell
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons