Annons
Nyheter

Volvo PV mot strömmen

Bilförsäljningen i Europa gick ner i april för första gången på tio månader. Men Volvos försäljning av personbilar fortsätter att öka.
Nyheter • Publicerad 18 maj 2010

GÖTEBORG. I april var ökningen hela 36 procent.

I Europa som helhet sjönk försäljningen med 6,9 procent i april jämfört med samma månad förra året. Enligt det europeiska branschorganet Acea beror nedgången på den kraftiga uppgången i april förra året då flera marknader stimulerade bilköparnas möjligheter att förnya sina bilar. De stöden finns inte längre.

Annons

Under april sålde Volvo Personvagnar 21 204 bilar jämfört med 15 586 under samma månad i fjol. Totalt under årets första fyra månader nyregistrerades 81 081 Volvobilar, jämfört med 65 075 under samma period förra året. Det är en uppgång med 24,6 procent.

Saab Automobile rapporteras sedan ägarbytet inte längre i GM-gruppen utan i gruppen Andra. De exakta registreringssiffrorna går inte att läsa ut av Aceas statistik.

Totalmarknaden för nyregistreringar av personbilar i Europa har ökat med 5,2 procent under årets fyra första månader jämfört med samma tid förra året.

INTERNAL INTERNAL
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons