Annons
Nyheter

Vinstökning för Trelleborg

Industrikoncernen Trelleborg redovisar en vinst före skatt på 670 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten före skatt på 603 miljoner kronor motsvarande period 2012.
Nyheter • Publicerad 24 april 2013
”Vi har fortsatt god beredskap att hantera skiftande marknadsförhållanden", skriver vd Peter Nilsson i en kommentar om Trelleborgs delårsrapport.
”Vi har fortsatt god beredskap att hantera skiftande marknadsförhållanden", skriver vd Peter Nilsson i en kommentar om Trelleborgs delårsrapport.Foto: 

Industrikoncernen Trelleborg har på onsdagen årsstämma i Söderslättshallen. Tidigare i dag kom resultatet för årets tre första månader.

Koncernen redovisar en vinst före skatt på 670 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten före skatt på 603 miljoner kronor motsvarande period 2012.

Annons

Resultatet var bättre än väntat. Analytiker hade för årets första kvartal i snitt räknat med en vinst före skatt på 576 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 5 394 miljoner kronor, jämfört med 5 723 miljoner kronor ett år tidigare.

"Marknadsutsikterna är fortfarande osäkra, och med begränsad visibilitet låter sig inte någon uttömmande prognos göras. Liksom tidigare följer vi den ekonomiska utvecklingen noga och har fortsatt god beredskap att hantera skiftande marknadsförhållanden", skriver vd Peter Nilsson i en kommentar.

Trelleborgs B-aktie lyfter med drygt 4 procent minuterna efter det att kvartalsrapporten har publicerats.

Martin Falkenby
TT/TA
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons