Annons
Nyheter

Varför ska man visa uppskattning för dataspelsbranschen?

Nyheter • Publicerad 28 april 2010

– Därför att branschen vuxit rekordsnabbt och drar in enorma intäkter till Sverige. Precis som musikbranschen gjort. Dataspel är en viktig del av vår näringsverksamhet i dag.

Tror du att den utvecklingen kan hålla i sig?

Annons

– Ja, absolut, förutsatt att vi också hjälper den att växa. Det är också en bransch som kommer med nya idéer som vi kan ha stor nytta av i andra samhällssektorer.

Hur menar du då?

– Spelutvecklarna håller på med sånt som artificiell intelligens, när en spelare ska lära sig hur motståndaren tänker. Deras erfarenheter kan vi senare sannolikt dra nytta av inom till exempel utbildningsväsendet.

Vem ska besluta om priset?

– En jury bestående av branschintressen, näringsliv och andra insatta i dataspelsvärlden.

Ska det delas ut några stora pengar till den som får priset?

– Nej, det handlar i första hand om äran, precis som med musikexportpriset. När Mando Diao vann det sa de att de höll utmärkelsen högre än en Grammis.

Spelar du själv mycket dataspel?

– Sportspel i så fall. Men jag är alldeles för mycket en adhd-typ. Jag tappar tålamodet. Men det blir en del spelande i mobilen.

INTERNAL INTERNAL
Niklas Holm
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons