Annons
Nyheter

Varför poker utan pengar?

Anton Ewetz, 20 år, från Lund, har tillsammans med sina två kollegor Victor Girardin och Viktor Johansson gått till final i Entreprenörsjakten i Göteborg med sin firma och sajten sugarfreepoker.se.
Nyheter • Publicerad 6 maj 2010

– Det är för många som hamnar i spelberoende när de spelar på sidor med leksakspengar, men där det är indraget spel om pengar i samma verksamhet. Vi vill visa att det finns ett roligare alternativ.

Vad är skillnaden mot de gratisspel som finns på de stora pokersajterna?

Annons

– Där kan man spela så kallade ”free roll”, där man utan insats kan vinna lite pengar. Det är för lite pengar för att man ska kunna ta ut dem, men precis lagom för att kunna spela på borden med de minsta insatserna. Sedan är man i rullning.

Vad ska Sugarfreepoker erbjuda?

– Om jag vinner en turnering kan jag kanske vinna ett pris från ett företag som sponsrar. Jag vill se hur det går för mig i diagram och topplistor. Allt med pengar vill jag ha bort.

Blir man inte sugen på den riktiga varan om man börjar äta sockerfritt?

– De ungdomar som vill spela poker kommer att göra det. I dag finns det bara ett sätt: att registrera sig olagligt och dras in i pokerspiralen.

Hur ska ni tjäna pengar?

– Vi säljer annonser till företag, som vill göra ett aktivt ställningstagande mot spelberoende och vill vara med där ungdomar hänger och umgås under långa perioder.

INTERNAL INTERNAL
Petter Birgersson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons