Annons
Nyheter

USA:s jobbvändning dröjer

Den amerikanska arbetsmarknaden vill inte ta fart. I februari försvann ytterligare 36 000 jobb. Arbetslösheten totalt låg oförändrat kvar på 9,7 procent i februari.
Nyheter • Publicerad 5 mars 2010

WASHINGTON. Den amerikanska arbetsmarknaden vill inte ta fart. I februari försvann ytterligare 36 000 jobb.

USA:s dränering av arbetstillfällen vill inte riktigt stanna. Miljontals jobb har försvunnit sedan den djupa lågkonjunkturen satte in 2008. Men för varje månad som går nu kommer en vändning närmare. Den senaste tiden har det bara handlat om ett mindre bortfall av jobb.

Annons

Framför allt är det i industrin som jobben fortsätter att försvinna medan den privata tjänstesektorn hade ett positivt tillskott på 42 000 jobb i februari, enligt siffror från arbetsmarknadsdepartementet. Byggsektorn tappade 64 000 arbetstillfällen medan sysselsättningen i varuproduktionen sjönk med 60 000. Det är samma trend som under de senaste månaderna.

Arbetslösheten totalt låg oförändrat kvar på 9,7 procent i februari.

Siffrorna låg i linje med förväntningarna men tolkades ändå positivt på aktiemarknaderna.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons