Annons
Nyheter

Uppåt för Tele 2 med Ryssland som motor

Stenbecksfärens mobil­operatör Tele 2:s vinst var över förväntan med verksamheten i Ryssland som tillväxtmotor.
Nyheter • Publicerad 22 april 2010

STOCKHOLM. Första kvartalets vinst före skatt uppgick till 1 588 miljoner kronor, mer än dubbelt upp jämfört med första kvartalet i fjol då vinsten blev 755 miljoner kronor och högre än analytikernas förväntningar.

– Resultattillväxten fortsätter att drivas av utvecklingen i Ryssland där vi i dag har 15,4 miljoner kunder. I de gamla regionerna har vi en ebitda-marginal på 45 procent. Men även i de nya regionerna går det fortare och bättre än väntat, säger Tele 2:s finanschef och tillförordnad vd Lars Nilsson.

Annons

I den ryska federationen är Tele 2 totalt sett fortfarande en ganska liten spelare:

– Men i de regioner där vi är verksamma är vi etta eller tvåa.

Och potentialen för tillväxt där är stor, med 61 miljoner invånare som möjliga kunder.

Trots alla rapporter om svårigheter som västerländs­ka företag kan ställas inför i Ryssland tror Nilsson starkt på tillväxt där:

– Det är svåra länder och man måste agera med stor försiktighet. Men det finns också goda krafter och det går att jobba som ett västerländskt företag där, konstaterar han.

Marknadsandelen i Sverige ligger strax under 25 procent totalt sett.

Tele 2 satsar nu på att snabbt bygga ut 4 G-nät i Sverige för att vid årsskiftet ha en kommersiell produkt att lansera.

Trots recessionen i Baltikum har Tele 2 lyckats upprätthålla kassaflödet.

– Och när det vänder ska vi kunna gasa igen. Personligen tycker jag det är ett starkt resultat under tuffa förhållanden.

INTERNAL INTERNAL
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons