Annons
Nyheter

Telia Soneras vinst 6,7 miljarder

Telia Sonera redovisar en vinst före skatt på 6 725 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Motsvarande period i fjol var vinsten 6 392 miljoner kronor.
Nyheter • Publicerad 20 april 2010

Analytiker som Reuters talat med hade i snitt väntat sig en vinst på 6 653 miljoner kronor.

Försäljningen sjönk till 26 090 miljoner kronor jämfört med 27 135 miljoner kronor. Här låg förväntningarna på 26 410 miljoner kronor.

Annons

Telia Soneras prognos för helåret lämnas oförändrad, enligt delårsrapporten. Det innebär att omsättningen, mätt i lokala valutor och exklusive förvärv, väntas bli något högre i år än 2009. Men valutakursförändringar kan få en betydande påverkan på den redovisade försäljningen, enligt bolaget.

Mätt i lokala valutakurser ökade Telia Soneras intäkter under första kvartalet, enligt vd Lars Nyberg. Tillväxten sker på flera marknader.

"Eurasien fortsätter att vara vår tillväxtmotor med en tillväxt på mer än tolv procent i lokala valutor. Det var dubbelt så hög tillväxt som i det fjärde kvartalet förra året och uppnåddes med bibehållen hög lönsamhet", skriver Nyberg i rapporten.

"Tillväxten vi såg under första kvartalet gör mig tryggare, än jag var för några månader sedan, att vi kommer att nå vår prognos om något högre nettoomsättning i lokala valutor än förra året", skriver han.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons