Annons
Nyheter

Svensk lansering av Ipad försenas

Det kommer att dröja ytterligare några veckor innan Apples hajpade läsplatta kommer till Sverige. Apple kommer att senarelägga den internationella lanseringen av sin Ipad med en månad.
Nyheter • Publicerad 15 april 2010
Apple anklagas för att utan tillstånd ha använt andra företags teknik.
Apple anklagas för att utan tillstånd ha använt andra företags teknik.Foto: Marcio Jose Sanchez

Den internationella int­roduktionen kommer nu att ske i slutet av maj och Apple kommer att börja ta emot beställningar från och med den 10 maj.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Annons

Enligt Apple är orsaken till den försenade lanseringen att efterfrågan på läsplattan är betydligt högre än väntat och att den kommer att överstiga utbudet under ett flertal veckor.

Den första veckan levererades drygt en halv miljon Ipad i USA.

Apple har under senaste tiden dragit på sig en rad stämningar från konkurrenter som hävdar att Apple utan tillstånd använt deras teknik i Ipad.

Den taiwanesiska processortillverkaren Elan Microelectronics driver sedan tidigare en process mot Apple som rör bildskärmstekniken i Ipod och Iphone. I samband med lanseringen av Ipad inkluderas även läsplattan i processen.

Om Apple förlorar kan det kosta dem hundratals miljoner dollar i licensavgifter.

Amerikanska EMG Technology hävdar samtidigt att de äger rätten till tekniken som Apple använder för att zooma bildskärmen. I förra veckan lade man till Ipad i den pågående processen mot Apple.

INTERNAL INTERNAL
Niclas Ericson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons