Nyheter

Stopp för svensk räntehandlare

En svensk man har belagts med marknadsförbud av den brittiska finansinspektionen FSA sedan han i fjol försökt dölja stora förluster på räntemarknaden. Mannen var anställd på investmentbanken Merrill Lynch i London.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2010

STOCKHOLM. En svensk man har belagts med marknadsförbud av den brittiska finansinspektionen FSA sedan han försökt dölja stora förluster på räntemarknaden, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Mannen, i 40-årsåldern, var anställd på investmentbanken Merrill Lynch i London och gjorde stora förluster på den norska och svenska räntemarknaden i början av förra året. För att dölja dessa började han fuska med redovisningen av sina affärer för omkring 100 miljoner dollar.

Slutnotan för Merrill Lynch, som ingår i Bank of America-koncernen, blev 456 miljoner dollar (3,2 miljarder kronor).

Mannen får enligt FSA-beslutet inte arbeta med kundkontakter på den brittiska finansmarknaden på fem år. Han får inte heller inneha någon chefsbefattning inom finansiella företag.

– Han svek det förtroende som firman hade för honom och visade att han inte svarar upp mot vad som krävs för att vara godkänd av FSA, säger Margaret Cole, avdelningschef på FSA, till Reuters.

Elisabeth Andersson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.