Annons
Nyheter

Stillsamt på Wall Street

Börserna i USA rörde sig bara marginellt under tisdagens handel. Dow Jones industriindex var oförändrat och slutade på 10 970,0 och Nasdaqs kompositindex gick upp 0,3 procent till 2 436,8.
Nyheter • Publicerad 7 april 2010

NEW YORK. Börserna i USA rörde sig bara marginellt under tisdagens handel.

Dow Jones industriindex var oförändrat och slutade på 10 970,0 och Nasdaqs kompositindex gick upp 0,3 procent till 2 436,8.

Annons

Investerarna verkade ovilliga att ta några större beslut inför offentliggörandet av vad som sades på den amerikanska centralbankens, Federal Reserve, policymöte den 16 mars angående planer på att behålla de extremt låga räntenivåerna ytterligare en tid.

Finanssektorn fick ett lyft efter positiva mäklaruttalanden om banker som vägde upp för investerarnas oro över stigande räntor.

Tecknen på en förbättrad ekonomi i USA har drivit upp aktiekurserna den senaste veckan och Dow Jones industriindex har närmat sig 11 000.

Byggsektorn föll däremot tillbaka inför utsikten att räntorna är på väg uppåt igen, vilket skulle göra det dyrare att köpa hus. Dow Jones husbyggarindex föll med 1,5 procent.

Tekniktunga Nasdaq fick god draghjälp av näthandelsbutiken Amazon, som steg med 3,1 procent. Sedan Apple släppte sin Ipad i lördags har marknaden smittats av optimism om ett uppsving för elektronisk publicering för exempelvis e-läsplattor. Apples aktie steg 0,4 procent.

Olof Broddesson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons