Annons
Nyheter

"Starkt besked från EU"

Statsminister Fredrik Reinfeldt välkomnar EU:s överenskommelse om krisstöd till behövande. -Jag tror att detta är ett väldigt starkt besked, säger han och utesluter inte att Sverige ställer upp med lån till euro-länder i kris.
Nyheter • Publicerad 10 maj 2010

Statsminister Fredrik Reinfeldt välkomnar EU-överenskommelsen om krisstöd till behövande länder.

– Jag tror att detta är ett väldigt starkt besked. Det har en stor omfattning och det består också av ytterligare krav på ytterligare saneringsåtgärder. Det verkar även initialt ha tagits emot väl av marknadsbedömare, säger han.

Annons

Reinfeldt utesluter inte att även Sverige kan komma att ställa upp med lån till euro-länder i kris, men betonar att inget beslut tagits och att Sverige inte förbundit sig till något.

– Det är huvudsakligen eurogruppen som kommer att ta del av detta ansvarstagande. Vi får se hur detta kommer att påverka Sverige, men givet att det görs med marknadsmässiga villkor, så skickas inte notan till skattebetalarna. Det är viktigt att påpeka, säger han.

Elisabeth Andersson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons