Nyheter

Spotify kan introduceras i Kina

Kinesiska mediekonglomeratet Tom Group, som bland annat har samarbetsavtal med Ebay och Skype, säger nu att ett samarbete ska inledas med den svenska musiktjänsten Spotify, rapporterar Reuters från Shanghai.
Nyheter • Publicerad 12 augusti 2009
Foto: 

STOCKHOLM. Samarbetet är tänkt att introducera en lokal kinesisk version av programvaran ”i en nära framtid”. Den ska förse musikälskande kineser med strömmad musik till datorer och mobiltelefoner.

Nyligen har det rapporterats om stora investeringskontrakt i Spotify, bland annat från en välgörenhetsstiftelse skapad av Hongkong-miljardären Li Ka-Shing, som äger majoriteten av aktierna i Tom Group. Stiftelsen och riskkapitalistfirman Wellington ska stå i begrepp att investera 50 miljoner dollar, enligt Financial Times.

Spotify är laglig och gratis för dem som accepterar reklambudskap i flödet, men finns även i en betalversion.

Spotify startades 2006 av svenskarna Daniel Ek och Martin Lorentzon. I dag har bolaget 75 anställda, med högkvarter i Storbritannien och utvecklingskontor i Stockholm.

Andreas Mattsson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.