Nyheter

Skanska satsar stort på kontor vid kajkanten

Skanska investerar cirka 215 miljoner kronor i den andra etappen av kontorsprojektet Bassängkajen på Universitetsholmen i Malmö. Den nya byggnaden beräknas stå färdig för inflyttning under första kvartalet 2012.
Nyheter • Publicerad 12 mars 2010
Foto: 
Foto: 
Foto: 

Det är den förbättrade konjunkturen som fått Skanska att trycka på startknappen för etapp två av kontorsprojektet på Universitetsholmen i Malmö.

– Det är rätt läge nu att starta nästa etapp av Bassängkajen. Vi ser en stark efterfrågan på hyresmarknaden i Malmö och Skanska är övertygat om att Universitetsholmen kommer att fortsätta vara ett mycket attraktivt läge. Vi ser också att vår satsning på gröna kontorslokaler ger resultat, säger Staffan Haglind, vd för Skanska Öresund.

Den andra etappen omfattar cirka 7  800 kvadratmeter kontorslokaler fördelat på sju våningsplan med ett garage i källarvåningen.

Enligt Staffan Haglind beräknas den nya byggnaden stå färdig för inflyttning under första kvartalet 2012. Därmed färdigställs också hela kontorsprojektet Bassängkajen.

Det nya kontorshuset blir tillsammans med Skanskas projekt Gårda i Göteborg först ut i Norden med en miljömärkning på den allra högsta nivån, Platinum, enligt det internationella miljöcertifieringssystemet Leed.

Enligt Skanska ska energianvändningen i byggnaden bli minst 25 procent lägre än Boverkets nuvarande normer. Den första etappen av Bassängkajen om 8   500 kvadratmeter är just nu under byggnad och kommer att stå färdig sommaren 2011.

Enligt Skanska är cirka tre fjärdedelar av lokalytorna uthyrda. Bland hyresgästerna finns Malmö högskola, som flyttar sin gemensamma förvaltning till byggnaden, och Awapatent som flyttar sitt huvudkontor till Bassängkajen.

Stina Mortensen
Niclas Ericson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.