Nyheter

Skanska får miljardorder i New York

Skanska ska tillsammans med Granite Construction bygga en ny pendeltågstation vid World Trade Center i New York. Kontraktet drar in cirka 3,1 miljarder kronor till den svenska byggkoncernens dotterbolag i USA.
Nyheter • Publicerad 17 mars 2010

STOCKHOLM. Skanska ska tillsammans med Granite Construction bygga en ny pendeltågstation vid World Trade Center i New York. Totalt är kontraktet värt 542 miljoner dollar, varav Skanska har 80 procent, skriver byggkoncernen i ett pressmeddelande.

Ordern innebär ett tillskott på cirka 3,1 miljarder kronor för Skanskas orderingång under första kvartalet.

Beställare är Port Authority of New York and New Jersey.

”Skanska-konsortiet ska ansvara för alla platsgjutna betongkonstruktioner till den nya stationens plattformar under och väster om New York City Transits (NYCT) tunnelbanestation för linje 1”, skriver Skanska.

Arbetet inleds i mars och ska vara färdigt om drygt fyra år.

I uppdraget ingår också både en öst-västlig gångtunnel och en passage under West Street till finanskvarteren vid Wall Street.

Magnus Pier
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.