Annons
Nyheter

Skånsk innovationsstrategi i nio punkter

Nyheter • Publicerad 23 mars 2010

Plats: Restaurang Nosh Nibble & Cush i Malmö

Tid: Kl 17:00

Annons

Skåne ska bli Europas mest innovativa region till år 2020. I alla fall om politikerna i Region Skåne får bestämma själva.

Ett steg på vägen är en ny innovationsstrategi i nio punkter som presenterades vid Skånelistans mingel igår kväll.

En av huvudpunkterna är att samla alla offentliga och privata aktörer som sysslar med innovationsstödjande verksamhet i en gemensam insats, förklarade regionens näringslivsutvecklare Carin Daal.

Andra punkter handlar om att uppmuntra till innovation inom fler områden än bara teknik, till exempel i tjänstesektorn, samt att stärka banden till befintligt näringsliv som komplement till dagens stöd till innovationer baserade på akademisk forskning.

– Och vi vill leda det här arbetet, inte bara koordinera det, hävdade regionrådet Pia Kinhult (M).

I publiken fanns bland andra riksdagsledamot Olof Lavesson (M), Öresundskomiteens direktör Mikael Stamming, egenföretagaren Anders Ydstedt och Hungerprojektets vd Åsa Skogström Feldt.

Bakom Skånelistan står Timbro Syd.

Kent Axelsson
Thomas Frostberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons