Annons
Nyheter

Schyffert går in i Malmöbolag

Underhållaren Henrik Schyffert investerar en halv miljon kronor i Malmöföretaget Metromark. Samtidigt föreslås han ta plats i styrelsen för hotellutvecklingsbolaget.
Nyheter • Publicerad 19 mars 2010
Foto: 

MALMÖ. Henrik Schyffert, aktuell med SVT-serien ”Landet brunsås”, har via bolag tecknat sig för 500 000 kronor i den pågående nyemissionen i Malmöbaserade Metromark.

– Som turnerande underhållare har jag naturligtvis väldigt mycket åsikter om hotellbranschen, och Joakim och Fredrik har ett helt nytt sätt att tänka som kändes fräscht, kul och väldigt smart. Dessutom tyckte jag att kalsongbranschen kändes lite mättad just nu, säger Henrik Schyffert.

Annons

Emissionen, som avslutas den 29 mars, ska inbringa 22,6 miljoner kronor. Huvudägare före nyemissionen är Metro marks vd Joakim Lundeborg, jämte medgrundaren Fredrik Ivarsson, som vardera äger 10 procent av bolaget. Största aktieägare är Peter Stjernberg med drygt 30 procent.

Metromark driver hotellutvecklingsprojekt i Malmö, Stockholm och Milano. Bolaget har sju anställda, varav två på huvudkontoret i Malmö, tre i Stockholm och två i Milano.

Enligt Henrik Schyffert kan det bli ytterligare investeringar i Metromark efter att nyemissionen är avslutad.

– Det kan det säkert, fortsätter dom i samma takt så hänger jag gärna på, säger han.

Metromarks ledning och huvudägare föreslår även att Schyffert tar plats i Metromarks styrelse i samband med nästkommande stämma.

– Han kan bidra med oerhört mycket, inte minst hur man får genomslag i media och genom sitt stora kontaktnät i Stockholm, där vi också vill expandera, säger vd Joakim Lundeborg.

Text: Niclas Ericson

Ingrid Pärssinen
Niclas Ericson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons