Annons
Nyheter

Scandlines varslar 50 om uppsägning

Scandlines AB varslar femtio anställda om uppsägning. Orsaken till varslet är att Stena Line, som äger svenska Scandlines, sålt fartyget Götaland.
Nyheter • Publicerad 25 mars 2010

TRELLEBORG. – Vi ska träffa facket för förhandling så snart som möjligt, säger Joakim Kenndal, informationschef på Stena Line.

Hur varslet slår är ännu inte klart utan beror på turordningen. Personal både i Trelleborg och i Helsingborg kan drabbas av varslet.

Annons

– Fartyget levereras inte förrän 30 september så alla är garanterade arbete fram till dess, säger Joakim Kenndal.

Från och med årsskiftet lades Scandlines linje mellan Trelleborg och Travemünde ner på grund av lågkonjunkturen. M/S Götaland, som trafikerade linjen, hyrdes i stället ut till TT-Line.

Men nu har fartyget alltså sålts.

– Därmed blir också personalen övertalig, säger Joakim Kenndal.

Svenska Scandlines driver trafik både i Trelleborg och Helsingborg och enligt Joakim Kenndal räknas all personal inom Scandlines AB när man förhandlar om uppsägningarna.

Varslet nu beror på att man sålt M/S Götaland, men bakgrunden är den stora nedgången på fraktmarknaden under lågkonjunkturen.

Joakim Kenndal säger att man på den allra senaste tiden kunnat ana en viss förbättring på fraktmarknaden.

– Tidigare har man talat om att det går bättre, men vi har inte sett några siffror på det. Men nu kan man kanske säga att vi anar en ljusning vid horisonten.

Joakim Kenndal vill dock inte dra för stora växlar på uppgången.

–  Det är väldigt färska siffror, på veckobasis. Och det är första gången som det pekar lite uppåt.

INTERNAL INTERNAL
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons