Annons
Nyheter

Scandic tar över Stayats lokaler

Hotellkedjan Scandic tar över konkursdrabbade StayAts lokaler på Kaptensgatan i Malmö.
Nyheter • Publicerad 25 maj 2010

MALMÖ. Redan den 7 juni öppnar Scandic Malmö City som blir gruppens fjärde hotell i staden. Hotellet blir ett mycket bra komplement till våra övriga hotell i Malmö, säger Scandics koncernchef och vd Frank Fiskers.

Arbetet med att anpassa hotellets 243 rum och övriga lokaler till Scandics profil pågår för fullt. Under sommarhalvåret kommer hotellet främst att rikta sig till barnfamiljer, säger Scandics Sverigechef Joakim Nilsson.

Annons

-Rummen är större än konventionella hotellrum och i en del finns även möjlighet att laga mat. Vi kommer även att vända oss till affärsresenärer som stannar två till tre nätter, säger han.

Att det finns en stark marknad i Malmö är Joakim Nilsson övertygad om.

-Konjunkturen har vänt och Malmö är en expansiv stad. När det gäller privatresenärer är det många som väljer att bo i Malmö framför Köpenhamn.

Totalt har Scandic 157 hotell i Europa och omsatte förra året 661 miljoner euro.

Elisabeth Andersson
Sara Assarsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons